TASZ romaprogram

A romák elleni sorozatgyilkosságok, a rasszizmus érzékelhető terjedése miatt a TASZ 2009-ben úgy döntött, hogy önálló programot indít a romák jogainak védelme és jogérvényesítésük elősegítése érdekében. Programunk egyik célja, hogy a romák tudjanak és merjenek kiállni jogaikért, és képesek legyenek érvényesíteni azokat.

Komment

Nagyon fontos számunkra a véleményed, szólj hozzá a bejegyzésekhez Facebook oldalunkon!

Tetszik!

Ezt írja a TASZ.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

adományozás (1) adósságkezelés (1) árvíz (6) átok (2) bánásmód (1) bántalmazás (4) bérlakásszektor (1) betegjog (1) bíróság (3) bírság (14) borsodbóta (1) börtön (1) büntetés (1) csak (1) családi (1) családi pótlék (1) díj (1) diszkó (1) diszkrimináció (5) egészségügyi (1) egyenlő (1) eljárás (1) ellátáshoz (1) elleni (3) elmulasztása (1) elzárás (1) erőszak (5) érpatak (1) errc (1) etikai (1) fa (3) falopás (2) feljelentés (1) fogyatékos (1) gárda (3) gyámügy (1) gyerekek (4) gyöngyöspata (23) gyújtogatás (1) gyűlölet bűncselekmény (4) hajléktalanság (3) helyreigazítás (1) helyszínelés (1) hétes (1) hitelhátralékos (1) hivatalos (2) igazoltatás (1) igazságszolgáltatás (1) információszabadság (1) iskola (4) iskolai hiányzás (1) iskoláztatási támogatás (1) jobbik (2) jog (1) képviselő testületi–ülés (1) kérdés válasz (1) kerékpár (7) keresztelő (1) kézikocsi (1) kilakoltatás (2) könnygáz (1) körzeti (1) közérdekű adat (3) közérdekű munka (1) közmunka (6) közösség (3) közösség tagja elleni erőszak (1) közrendvédelmi (1) közszolgáltatás (1) leégett (1) magyar gárda (2) média (1) megbízott (1) megfélemlítés (1) megszégyenítés (1) moratórium (1) munka (5) munkanélküliség (3) nem (1) oktatófilm (2) ombudsman (2) önkormányzat (11) önkormányzati (2) oszlatás (1) óvoda (1) polgárőr (1) pótlék (1) putnok (1) rágalmazás (1) rasszizmus (4) rendőri (3) rendőrök (12) részvételi jogok (1) romáknak (1) romaprogram (1) sajóbábony (2) sajónémeti (1) sáta (1) segély (2) segítségnyújtás (1) sürgős (1) szabálysértés (13) szalonna (1) szegregáció (2) személy (2) szólj bele! (2) szomolya (1) szükség (1) tagja (1) taktakenéz (2) tasz (1) taszpont (6) tél (3) telep (1) tomor (1) törvény (1) tüntetés (1) tüzelő (3) ügyvéd (1) üzenetek (23) való (1) véderő (1) verés (1) videó (1) telep (1) Címkefelhő

Jogtalanul RSS

PNG fix

2012.04.16. 11:12 / Jogtalanul

Elnézést, hogy vicceltünk

Élesedik a verseny Érpatak és Gyöngyöspata között: Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere a jelek szerint nem bízza a véletlenre. Tiszta udvar, rendes ház című blogposztunkra reagálva helyreigazítási kérelmet juttatott el nekünk.

Ugyan a Jogtalanul blog nem esik a sajtótörvény hatálya alá, így helyreigazítási kötelezettsége sincs, a kérelemnek mégis nyilvánosságot biztosítunk, hogy ezúton kérhessünk elnézést, mert vicceltünk. Azt ugyanakkor nem tudjuk vállalni, hogy ez többet nem fordul elő. Sajnos nem azért, mert valóban szellemesnek találjuk az érpataki szociális rendeletet, inkább azért, mert fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a helyzet abszurditására. A viccelődésen kívül természetesen jogi lépéseket is tettünk a helyzet normalizálására, amint a közreműködésünkkel született beadványokra megkapjuk az illetékes hatóságoktól a válaszokat, beszámolunk azokról is blogunkon.

Addig is, kedves olvasó, tanulmányozza Érpatak képviselőtestületének 2/2011.(II.14.) rendeletét (pdf), ami egyebek mellett az alábbiakat írja elő:

„f) az általa lakott ingatlannak megfelelő természetes és mesterséges megvilágítottságúnak, megfelelő intenzitású szellőzési (légcsere) lehetőséggel, valamint a huzamosabb tartózkodásra használt helységben megfelelő hőmérséklet (minimum 20 ºC) biztosítására alkalmas fűtőberendezéssel kell rendelkezni”

„l) az általa lakott ingatlan vonatkozásában a lakással összefüggésben semmi olyan emberi méltóságot csorbító körülmény (pl. fűtetlenség, nedvesség, penészesedés, belső megvilágítatlanság, ablakok hiánya miatti huzatosság, tiszta levegővel ellátottságot biztosító szellőzés és megfelelő légcsere hiánya, 22 óra utáni időszakban is rendszeresen működtetett olyan technikai és egyéb berendezési eszköz, mely a házban lakók és a szomszédok vonatkozásában a csend, a nyugalom és a pihenés megzavarására, valamint a testi-lelki egészség veszélyeztetésére alkalmas stb.) nem állhat fenn, mely a családi élettel kapcsolatos és a gyermek személyiségfejlődése szempontjából döntően meghatározó szocio-kulturális mindennapi mikrokörnyezetben a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (Gyvt.) 5. §. n) pontja szerinti veszélyeztetettséget idéz elő, valamint a gyermek fejlődésére ártalmas környezeti és társadalmi hatásokat alakít ki, közvetít, vagy erősít, valamint bármilyen módon veszélyeztetné a lakásban nevelt kiskorú gyermek Alkotmány 67. §. és a Gyvt. 6. §. szerinti legfontosabb gyermeki jogokat, a gyermek jólétét, egészségét, nevelését, testi, lelki, szellemi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, önbecsülése és személyisége kibontakoztatását, a társadalmi együttélés szabályainak elsajátítását, a többségi társadalom elvárásainak megismerését és betartását, a társadalomba való beilleszkedését, az önálló életvitelének és öngondoskodása kialakítása megteremtését.”

A rendelet a) ponttól u) pontig sorolja a feltételeket ahhoz, hogy valaki hozzáférhessen az ún. foglalkoztatást helyettesítő támogatáshoz. A törvényi előírásokon felül ez a 22 alpontnyi érpataki követelményegyüttes vonatkozik azokra az emberekre, akik álláskeresési járadékra nem jogosultak már, nincs jövedelmük, vagyonuk és a közmunkarendszernek kiszolgáltatva, a munkaerőpiacról kiszorulva 22.800 forint összegű alamizsnáért folyamodnak.

Közben persze mi is gondolkozunk, hátha valóban adódik a házak 180 fokkal elforgatásánál jobb megoldás is, esetleg 10 méterrel meg lehetne emelni az épületeket. Azt is mérlegeljük, ha a jövőben viccelődni bátorkodunk, hogy minden vicchez biztosítunk egy-egy jogászt is.

Olvassa el Orosz Mihály Zoltán helyreigazítási kérelmét (pdf)!

Nagyításhoz klikk ide (pdf)!

Megosztás:
Támogatás:

komment

Címkék: átok helyreigazítás érpatak

blog design: varadi
süti beállítások módosítása