TASZ romaprogram

A romák elleni sorozatgyilkosságok, a rasszizmus érzékelhető terjedése miatt a TASZ 2009-ben úgy döntött, hogy önálló programot indít a romák jogainak védelme és jogérvényesítésük elősegítése érdekében. Programunk egyik célja, hogy a romák tudjanak és merjenek kiállni jogaikért, és képesek legyenek érvényesíteni azokat.

Komment

Nagyon fontos számunkra a véleményed, szólj hozzá a bejegyzésekhez Facebook oldalunkon!

Tetszik!

Ezt írja a TASZ.hu

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

adományozás (1) adósságkezelés (1) árvíz (6) átok (2) bánásmód (1) bántalmazás (4) bérlakásszektor (1) betegjog (1) bíróság (3) bírság (14) borsodbóta (1) börtön (1) büntetés (1) csak (1) családi (1) családi pótlék (1) díj (1) diszkó (1) diszkrimináció (5) egészségügyi (1) egyenlő (1) eljárás (1) ellátáshoz (1) elleni (3) elmulasztása (1) elzárás (1) erőszak (5) érpatak (1) errc (1) etikai (1) fa (3) falopás (2) feljelentés (1) fogyatékos (1) gárda (3) gyámügy (1) gyerekek (4) gyöngyöspata (23) gyújtogatás (1) gyűlölet bűncselekmény (4) hajléktalanság (3) helyreigazítás (1) helyszínelés (1) hétes (1) hitelhátralékos (1) hivatalos (2) igazoltatás (1) igazságszolgáltatás (1) információszabadság (1) iskola (4) iskolai hiányzás (1) iskoláztatási támogatás (1) jobbik (2) jog (1) képviselő testületi–ülés (1) kérdés válasz (1) kerékpár (7) keresztelő (1) kézikocsi (1) kilakoltatás (2) könnygáz (1) körzeti (1) közérdekű adat (3) közérdekű munka (1) közmunka (6) közösség (3) közösség tagja elleni erőszak (1) közrendvédelmi (1) közszolgáltatás (1) leégett (1) magyar gárda (2) média (1) megbízott (1) megfélemlítés (1) megszégyenítés (1) moratórium (1) munka (5) munkanélküliség (3) nem (1) oktatófilm (2) ombudsman (2) önkormányzat (11) önkormányzati (2) oszlatás (1) óvoda (1) polgárőr (1) pótlék (1) putnok (1) rágalmazás (1) rasszizmus (4) rendőri (3) rendőrök (12) részvételi jogok (1) romáknak (1) romaprogram (1) sajóbábony (2) sajónémeti (1) sáta (1) segély (2) segítségnyújtás (1) sürgős (1) szabálysértés (13) szalonna (1) szegregáció (2) személy (2) szólj bele! (2) szomolya (1) szükség (1) tagja (1) taktakenéz (2) tasz (1) taszpont (6) tél (3) telep (1) tomor (1) törvény (1) tüntetés (1) tüzelő (3) ügyvéd (1) üzenetek (23) való (1) véderő (1) verés (1) videó (1) telep (1) Címkefelhő

Jogtalanul RSS

PNG fix

2012.02.06. 13:31 / Jogtalanul

Feljelentés a gyöngyöspatai önkormányzat ellen

Feljelentést tett a Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat, miután a gyöngyöspatai önkormányzat a vízügyi hatóság kezelésében lévő területről még a tél elején engedély nélkül szállította el azt a fát, amelyet a közmunkások termeltek ki. Az így összegyűjtött tüzelőt a vízügy az ott dolgozók közt osztotta volna szét.

A vita még akkor kezdődött, amikor a közmunka Gyöngyöspata belterületén folyt. Bár Juhász Oszkár jobbikos polgármester először egy szóbeli megállapodásban jelezte Farkas Józsefnek, a vízügyi hatóság igazgatójának, hogy az önkormányzat nem tart igényt a kitermelt fára, de mikor kiderült, hogy a közmunkában foglalkoztatottak részesülnének ebből, ígéretét visszavonta. Az önkormányzat álláspontja szerint a kitermelt fát sem adományként, se támogatásként, se szociális juttatásként nem vihetik haza az emberek.

Közben a közmunkások a patak és medrének tisztításával haladtak, és Gyöngyöspata határának elhagyásával külterületre érkeztek. Itt, mivel a terület nem önkormányzati tulajdon, az önkormányzatnak semmilyen jogcímen nem lehet beleszólása abba, hogy a kitermelt fának mi legyen a sorsa. Farkas József egyeztetett is telefonon Gyöngyöspata jegyzőjével, és jelezte számára, hogy az önkormányzat által hivatkozott rendeletek egyike sem vonatkozhat erre, azaz a vízügy rendelkezik a kitermelt fa sorsáról. A jegyző ezt elvileg tudomásul is vette.

Három héttel később, feltehetően épp az önkormányzat, elszállíttatta a közmunkásoknak szánt fát. A vízügyi hatóság néhány nappal később kénytelen volt más helyszínre irányítani a munkásokat, mivel az önkormányzat emberei, így a mezőőr is, állandó zaklatásukkal ellehetetlenítették a jelenlétüket. „Ha egy munkaterületnek van egy gazdája, senki másnak nincs joga, hogy ott intézkedjen” – fogalmazott Farkas József igazgató.

Számos gyöngyöspatai család közben nem tud hozzájutni a fűtéshez szükséges tüzelőhöz. A Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat igazgatója szerint a térségben nincs még egy olyan település, ahol az önkormányzat ne lenne partner abban, hogy a rászoruló családokat segítsék, hogy fűteni tudjanak a mínuszokban.

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a gyöngyöspatai önkormányzathoz, arra várjuk a választ, hogy mi a sorsa a közmunkaprogramokban kitermelt fának.

Megosztás:
Támogatás:

komment

Címkék: fa tél tüzelő közmunka gyöngyöspata

blog design: varadi
süti beállítások módosítása